Mer om oss

Välkommen till Global Grant

Hur vi kan hjälpa dig?

Här finner du stipendier och bidrag för dig själv och din familj. Anslag till skolor, föreningar och organisationer. Global Grant innehåller information om svenska och utländska stiftelser och fonder.  Det finns också ett verktyg och instruktioner för medlemmar där du får hjälp att enkelt göra ansökningar.

Vår vision är att vara en mötesplats för givare och mottagare. Dvs både givare och mottagare ska kunna finna varandra enkelt, snabbt och till låg kostnad. Båda sidor har svårt att göra detta. Mottagarna vet inte var de ska vända sig för att söka stöd och givarna har inte resurser för att finna och utvärdera de bästa projekten och mest lämpade kandidaterna att stödja.

Du kan söka pengar till

 • Studier, utbildning och undervisning på alla nivåer
 • Hjälp till behövande, ensamstående fattiga föräldrar
 • Sjuka och handikappade - vård, rehabilitering och rekreation
 • Forskning och utveckling
 • Kultur, konst och musik
 • Främja verksamhet för barn och ungdom, bekämpa rasism och våld 
 • Miljöarbete och teknisk utveckling
 • Alla andra tänkbara ideella projekt som riktar sig till människor

100,000 tals individer och projekt världen över får utdelning varje år. Det spelar inte så stor roll  i vilket land du lever för att det du vill studera eller göra om du har rätt idé och vet hur man genomför ett projekt framgångsrikt så finns det nästan alltid någon fond som kan hjälpa dig. Du kan få hjälp med att förverkliga dina drömmar eller få stöd för dina behov.

Några fakta om Global Grant

 • Vi har cirka 24 000 registrerade fonder och donatorer från hela världen
 • Cirka 70 000 registrerade aktiva medlemmar och 130 000 passiva medlemmar, t.ex. studenter, sjuka, fattiga, förtidspensionärer, ensamstående arbetslösa föräldrar. Även forskare, organisationer, föreningar och skolor. Exempelvis patientföreningar, kulturföreningar, invandrarföreningar, hjälporganisationer, grundskolor och förskolor.
 • Drygt 300 storabonnenter, mest bibliotek och högskolor, där du kan använda Global Grant gratis.
 • Vi har hjälpt personer och ideella föreningar i 23 år. Vi arbetar inte med företagsfinasiering. Det finns massor av aktörer som hjälper dessa; banker, aktiebörsen, aktiefonder, investerare, myndigheter, organisationer, finansservice, affärsänglar osv. Vi arbetar bara med icke affärsdrivande verksamheter och individer och vi är unika inom denna sektor för att vi arbetar inte bara med givare och utförare från ett land utan från hela världen.

Det är enbart på grund av medlemmar och biblioteken som vi finns. Bland våra kunder finns bl.a. Uppsala universitet, Karolinska Institutet, Skånevård, Lunds, Stockholms och Göteborgs universitet, Folkbiblioteken i alla stora län och alla residensstäder, de flesta folkbiblioteken på mindre orter i Sverige,  välkända hjälporganisationer och sist men inte minst alla enskilda personer som betalar för ett eget abonnemang. Det är enklare, bekvämare och snabbare att använda ett eget abonnemang plus att dina pengar hjälper de som inte kan betala. 

Om givande, bli volontär och tjäna en slant på att hjälpa de som kan betala för sig

Att vara rik handlar inte om hur mycket du äger, utan hur mycket du ger. Att ge gör Dig lyckligare. Se denna "empowering" 7-minuters video  "The Gift". Klicka på videon uppe till höger, förstora bilden och skruva upp ljudet."

Om du vill bli volontär och hjälpa de fattiga anonymt eller personligen så kan du stå i ett av frälsningsarméns soppkök, men det finns också många andra sätt att hjälpa. Och vi kan hjälpa dig att ge effektiv hjälp som gör skillnad, som gör världen till en bättre plats, utan att du behöver stå i ett soppkök. Vi och våra användare tar tacksamt emot din hjälp både som volontär eller mot betalning för de som kan betala.

Våra användare behöver alla möjliga typer av hjälp inom vitt skilda områden

- Du kan hjälpa till skriva ansökningar för dem som är synskadade, har dyslexi, eller inte kan skriva, som saknar språk, som är förvirrade eller utmattade av sjukdom och livet. Detta kan du göra anonymt eller personligen, som du själv önskar.

- Du kan hjälpa talanger och organisationer inom alla möjliga områden som har pengar eller "rika" föräldrar, men ingen kompetens eller tid att skriva ansökningar. Detta gör du mot betalning som du och uppdragsgivaren kommer överens om. Använd gärna Freelancer.com för säkerhets skull. Vi är inte inblandade utan vi förmedlar bara kontakterna.

- Vi är en marknadsplats där givare och tjänsteutövare kan donera pengar, verktyg, leksaker, material, transporter, eller sälja/donera sin tid, sitt arbete, sin komtetens, sin service, du kan vara en möjliggörare, legitimerare eller dörröppnare för männsikor som behöver lite starthjälp.

- På Global Grant kommer du att finna de som önskar dina tjänster. Motsvarande kan de som önskar pengar och hjälp för sina behov eller för sitt projekt finna den hjälp de behöver. Global Grant fick 1993 ihop 200,000 kr i donationer från fonder på några dagars effektivt arbete för två organisationer och fick 15% i kommision.

- Den som har gott om kunskap och pengar har ofta ont om tid. Den som är materiellt fattig är ofta rik på tid. Man kan vara både givare och utförare samtidigt.  Den som är rik på tid har gott om tid för att lyssna, uppmuntra och ge goda råd.

Vi behöver också hjälp för att bli bättre, synas bättre och kunna hjälpa fler på olika sätt

- Designa affischer och broschyrer (med din copyright påskriven, en god merit när du söker stipendier, om du vill bli designer, layoutare eller art director).

- Sätta upp affischer på din skola, på universitetet och runt om i din stad på allmänna platser där studerande, fattiga, funktionshindrade och sjuka ofta vistas. Fråga först om du får sätta upp en affisch eller lämna broschyrer.

- Ta reda på om ditt bibliotek, skola eller universitet har Global Grant och att allt fungerar på deras datorer och Hotspots. Säg att du är utsänd av Global Grant och vill hjälpa människor hitta rätt i stipendiedjungeln. Fråga om allt fungerar och be att få testa deras datorer om de inte vet. Surfa till https://www.globalgrant.com/search så får du automatiskt upp en lista med namngivna fonder, då fungerar det, saknas namnen fungerar det inte.

- Kontrollera att biblioteken, skolorna och universiteten har rätt länkar till Global Grant på sin webbsajt, rätt länkar finns här https://www.globalgrant.com/for-librarians

- Om ditt bibliotek, skola eller universitet inte abonnerar på Global Grant be dem göra det, posta ett meddelande i deras förslagslåda på nyinköp som brukar finnas på deras webbsajt eller ännu bättre tala med någon på deras information.

- Uppdatering av fonder, kontrollera att våra kontaktuppgifter, e-mail, webbsida och villkor stämmer med fondens hemsida.
- Du som studerar eller arbetar inom I.T.  behövs för bug fixing, applikationsutveckling, systemering, felsökning och säkerhetstestning.
- Utveckling av nya funktioner som; administration av ansökningar, digitalt rangordnade, säkrade och identifierade, baserat på BankID.
- Mobila apps för IOS, Android och Windows

- Crowd funding, dvs enskilda personer, organisationer och företag kan enkelt ge 10 kr - 100 kr - 1 000 kr, dollar eller Euro till personer eller ideella projekt som finns beskrivna på Global Grant. Utan tung ansökningsadministration.
- Ett superenkelt system för projektbeskrivning för totala nybörjare. Det ska räcka med en enkel kameramobil för att presentera sig själv eller sitt projekt.

- Tillsammans kan vi bygga Global Aid, ett nytt namn som mer säger vad vi vill göra tillsammans. Verka för att givare & utförare (doers & receivers) runt hela världen kan mötas på ett smidig, snabbt och enkelt sätt.

Är du intresserad att vara med och göra nytta? Kontakta mig. Kontaktdetaljer finns här https://www.globalgrant.com/contact-us

Vem har nytta av Global Grant

Våra användare är främst marginaliserade enskilda personer och familjer, samt organisationer och föreningar som stöttar dessa grupper. Dvs barn, ungdom och äldre som lever i fattigdom eller med sjukdom/funktionshinder, ekonomiskt eller socialt utsatta, misshandlade, flyktingar, f.d. missbrukare, arbetslösa, alla de som hamnat mellan stolarna i välfärden, fattigpensionärer är en stor grupp, och sist men inte minst alla talanger inom kultur, idrott, musik, performing och visual arts, framgångsrika studenter och personal inom skola, vård och omsorg som önskar vidareutbildning. 

Din personliga information är väl skyddad

Vi delger aldrig någon personlig information om våra användare till någon utomstående. Inte ens till dem som arbetar hos oss, med oss eller för Global Grant får tillgång till någon personlig information om de inte oundgängligen behöver den för att kunna utföra de arbetsuppgifter som användarna beställt av oss. "On a need to know basis" som det  står i EU-direktivet om hanteringen av personlig information. 

Det finns ca en miljon webbsajter registrerade bara i Sverige plus alla 100-tals miljoner utländska sajter. Av dessa en miljon svenska sajter har bara drygt 900 en ansvarig utgivare, varav Global Grant är en. Den som är ansvarig utgivare kan inte skylla ifrån sig om han eller hon brustit i aktsamhet, slarvat eller med vilja brustit i sin plikt att skydda din personliga information. All din personliga information är dessutom väl skyddad med samma teknik som bankerna använder.