För biliotekarier

Global Grants webbadress är https://www.globalgrant.com

Alla gamla adresser till Global Grant eller gamla direktlänkar bör tas bort eller korrigeras på er webbsajt, även om de fungerar fortfarande. En dag kommer de sluta fungera.

Om ni använder ett abonnemang med IP-inloggning är det möjligt att direktlänka användarna till Global Grants söksida, genom att lägga till följande länk https://www.globalgrant.com/search på webbsidan där ni listar bibliotekets publika databaser för behöriga användare. IP-inloggning fungerar också genom att klicka på "SÖK FONDER... HÄR" i menyerna. För att söka hemifrån, remote access, till Global Grant, lägg till följande länk på er webbsida för publika databaser https://www.globalgrant.com/remote  

Om ni använder egen proxyserver för kontroll av användarbehörighet så kan ni samtidigt ha ovanstående länk om ert lånekortssystem innehåller en gemensam identisk lika kod på ett och samma ställe i kortnumret, dvs alla era lånekort har ett inbäddat identiskt nummer på samma positioner i lånekortsnumret/studentlegitimationen. Ni kan registrera upp til 5 olika serier (5 olika koder) på er Adminsida. Sedan adderar ni de som loggar in remote via proxy servern och de som loggar in via vårt system och som finns med på er statistiksida.

Vi rekommenderar varmt att använda proxyserver eftersom den ger tillförlitlig kontroll av användarbehörighet och användrarstatistik. Vårt enkla remote accesssytem och statistik för användning tillhandahålls gratis som det är beskaffat.

För att komma till administratörssidan för Global Grant, logga in på https://www.globalgrant.com/login om du redan är inloggas som "Stadsbiblioteket ..." logga först ut. På administratörssidan kan du ändra lösenord, IP-nummer, uppgifter om Remote Access, era kontaktuppgifter och få statistik för användningen av Global Grant. De gamla loginuppgifterna ska fungera, om de inte gör det så kan du få ett nytt lösenord genom att klicka på länken "Nytt lösenord" under fältet.

Om du behöver ett nytt användarnamn (=e-postadressen till den som är ansvarig för de publika dtabaserna på biblioteket), kontakta Lars Hellman via e-post lars@globalgrant.com eller ring direkt 08-55925070 mån-fre 09.00-12.00

FELAKTIGHETER I ANVÄNDARSTATISTIK

Användarstatistiken innehåller tyvärr flera felkällor och är inte tillförlitlig. Fatta inga beslut baserade på den statitsik som finns på er Adminsida. Flera faktorer relaterade till oregistrerade eller inkorrekt registrerade IP-nummer har bidragit till att statistikrapporten felar. Inkorrekta utgånga länkar kan också bidra till fel i SEO och att användarna inte hittar sidan för de publika databaserna på biblioteket.