Leverans- och betalningsvillkor

LEVERANSVILLKOR

Ett login till Global Grant får du helt gratis utan kostnad om du registrerar dig som medlem på Global Grant. Medlemskapet kostar aldrig något. Ett login till Global Grant levereras normalt inom några minuter till din e-postadress, efter du registrerat dig. Med ett login och/eller ett lånekort på biblioteket kan du sedan gratis söka efter lämpliga fonder som ekonomiskt kan hjälpa dig.

Om du betalar för ett login via kontokort så sker också leveransen mycket snabbt. Ibland så gör kontokortsbolagen och Paypal manuella kontroller om man misstänker otillbörlig användning av ditt kort och då kan leveransen fördröjas en dag. Om du betalar via plusgiro, bankgiro eller Internetbank så tar det några dagar innan du får ditt login till din e-postadress.

BETALNINGSVILLKOR

Du kan betala för abonnemang via Plusgiro, Bankgiro, Internetbank, kontokort eller Paypal. Om du betalar via PayPal vänligen betala till paypal@globalgrant.com Det är vårt kund ID hos PayPal. Använd helst samma e-mailadress vid betalningen som du använder när du loggar in på Global Grant.

Snabbast leverans av ditt login får du vid betalning med kontokort/Paypal.

Privatpersoner, dvs vanliga konsumenteners köp av våra tjänster via telefon eller Internet regleras av Distans- och hemförsäljningslagen och E-handelslagen. Om du har loggat in en gång med användarnamn/lösenord på ditt abonnemang så har abonnemangets påbörjats och då gäller inte ångerrätt.  Ångerrätt gäller endast om tjänsten eller abonnemang ännu inte tillverkats eller levererats. Eftersom en förteckning av fonder är unikt tillverkad för dig enligt din önskemål så går det inte att ångra en betald och levererad förteckning. Skräddarsydda och Automatiskt gjorda förteckningar är alltså en tjänst som inte har ångerrätt på grund av tjänstens beskaffenhet. 

SERVICEN MED SKRÄDDARSYDDA LISTOR HAR UPPHÖRT En Skräddarsydd eller Automatiskt gjord förteckning eller lista kommer innehålla minst tio sökbara fonder, ofta många fler. Vi tar fullt betalt för en förteckning som innehåller minst tio sökbara fonder. Innehåller förteckningen färre än tio fonder så sänks priset med motsvarande belopp. Innehåller förteckningen t.ex fem fonder så återbetalas halva köpesumman, exkl. eventuellt porto och frakt. Hittar vi inga fonder så återbetalas hela beloppet. Listorna levereras normalt till din e-postadress men du kan mot en extra avgift på 60 kr få listan utskriven, kuverterad och postad hem med vanlig post.

SERVICEN HAR UPPHÖRT. Om automatlistan innehåller fler än 200 fonder så rekommenderar vi inte att du köper den. Blir det fler än 200 träffar så rekommenderar vi den skräddarsydda listan i stället. Vi levererar inte listor med fler än 200 fonder, det är inte meningsfullt. Ingen är behörig att söka så många fonder.

SERVICEN HAR UPPHÖRT En skräddarsydd lista tar cirka 5-10 dagar att göra. Efter vi mottagit din betalning gör vi listan. Den måste alltså förskottsbetalas. Automatlistan kan levereras snabbare normalt 1-5 dagar efter betalning mottagits. Snabbast leverans får du vid betalning med kontokort eller Paypal.

STORA FONDBOKEN ÄR SLUTSÅLD, NY UPPLAGA BERÄKNAS UTKOMMA AUGUSTI 2016. Stora Fondboken levereras normalt enbart till bibliotek, skolor och institutioner. Ösnkar du köpa Stora Fondboken som privatperson så kan du göra det på kontokort eller Paypal. Enklast och billigast är att köpa Stora Fondboken från någon av nätbokhandlarna, vi rekommenderar Adlibris.se som oftast är billigast och definitivt billigare än vårt pris. men det går bra att beställa boken från vilken nätbokhandlare som helst. Köper du Stora Fondboken via en nätbokhandel så gäller deras betalnings- och leveransvillkor.